ElanArt wint een Appeltje van Oranje

WEURT - Stichting ElanArt uit Gelderland is een van de drie winnaars van een Appeltje van Oranje. Dat maakten het Oranje Fonds en de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekend.

ElanArt brengt jonge asielzoekers via kunstzinnige en creatieve projecten in contact met andere mensen en organisaties. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje ontworpen door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Mensen verbinden en inspireren

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en anderen
inspireren. Andere winnaars zijn de organisatie Taal doet meer uit Utrecht en de landelijke stichting Met je hart, die zich inzet tegen eenzaamheid onder ouderen.

Het is de zeventiende keer dat de Appeltjes zijn uitgereikt. Er waren veertig projecten in de race.

'Enorme waardering'

Masoud Rahaee is de artistiek leider van Stichting ElanArt. Hij kwam zelf als vluchteling naar Nederland en woonde twee jaar in een asielzoekerscentrum. Als ervaringsdeskundige weet hij hoe het is en wat erbij komt kijken om je in een 'vreemd' land opnieuw te moeten settelen en een leven op te bouwen, zei hij in januari tegen Omroep Gelderland. Rahaee noemde de nominatie al 'een enorme waardering' voor het werk van ElanArt.

Zie ook: Twee Gelderse projecten in de running voor Appeltje van Oranje

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Weurt Gemeente Beuningen Nieuws
Deel dit artikel: