Tegels en toeristen: Otterlo in 1962

OTTERLO - De poorten van Nationaal Park De Hoge Veluwe zwaaien open voor de camera van de dorpsfilmer, maar het park binnen gaan zit er niet in. Het dorp Otterlo, met nog veel zandwegen, oogt een stuk rustiger dan tegenwoordig, maar ook toen wisten de toeristen de plaats op de Veluwe al te vinden. De vele winkels, houten vakantiehuisjes en de (verkeers)borden zijn zeker gericht op deze bezoekers.

Uniek museum

Het dorp kent dankzij de toeristen een groot winkelbestand. De slagers geven kinderen een plakje worst en de moeders leren hun kroost om 'Dankjewel slager' te zeggen. Het Tegelmuseum is het enige in zijn soort in ons land. De cameraman wordt er rondgeleid door oprichter-eigenaar Gerrit Feenstra, een architect uit Arnhem die het belang van verzamelen van dit kleine erfgoed op tijd inzag. 

Verdwenen woonwagenkamp

Het consultatiebureau komt in beeld en in café-restaurant De Waldhoorn dineert een groepje dames met smaak. Het kleine woonwagenkampje met haar kleurrijke bewoners moest van de gemeente verkassen, veel kampbewoners verlangden na de verhuizing terug naar hun fijne plek in Otterlo. In de optocht passeert prominent muziekvereniging OBK (Oefening Baart Kunst) ook al omdat zij de filmmakers naar het dorp hebben gehaald.

Te zien dinsdag 7 mei 2019.

Ons Dorp: dinsdagen vanaf 17.20 uur (ieder uur herhalingen) en eerder die dag op de Facebook-pagina van Omroep Gelderland.

Aflevering 6 in de nieuwe reeks in 2019.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: