Nieuws

Motorrijders zorgen voor spektakel op 60 meter hoogte

Op ruim zestig meter hoogte met een motor over een stalen kabel heen rijden. En dan ook nog een handstand doen. Het klinkt allicht als een nachtmerrie, maar niet voor de Duitse familie Weisheit. Zij treden wereldwijd op met die spectaculaire act en strijken met Koningsdag in Wapenveld neer. Boven de hoofden van duizenden mensen stunten ze daar met hun motoren. © Omroep Gelderland
WAPENVELD - Op ruim zestig meter hoogte met een motor over een stalen kabel heen rijden. En dan ook nog een handstand doen. Het klinkt allicht als een nachtmerrie, maar niet voor de Duitse familie Weisheit. Zij treden wereldwijd op met die spectaculaire act en strijken met Koningsdag in Wapenveld neer. Boven de hoofden van duizenden mensen stunten ze daar met hun motoren.
De masten waar de stalen kabels tussen gespannen zijn, staan sinds woensdag in het Stationspark. Daar gaat het spektakel plaatsvinden. Tussen de optredens van onder andere Django Wagner door. De acrobaten waren donderdagochtend volop aan het oefenen.

'Ze reizen de wereld over'

En niet alleen de motorrijders halen capriolen uit. Onder de motoren hangen trapezen waarop een acrobatische dames ook allerlei trucs doen. 'Het is ongelofelijk om te zien', vertelt Johan Smit van de organisatie. 'We zijn superblij dat ze hier zijn, want ze reizen heel de wereld over. En bijna nooit zijn ze in Nederland.'
Kijk hier naar een reportage over de familie Weisheit
Motorrijders zorgen voor spektakel op Koningsdag
Officieel heet het genootschap de Hochseilgruppe Geschwister Weisheit. De groep bestaat uit acht gezinnen, die samen rondreizen met hun act. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!