Verdriet in dierentuin Burgers' Zoo om dood olifant Rekka

ARNHEM - De ruim vijftig jaar oude olifant Rekka in Burgers' Zoo is overleden. Een dierenarts bracht de bejaarde olifant woensdagochtend onder narcose en liet de grijze kolos vervolgens inslapen.

Rekka had een roerig leven achter de rug. Ze werd om welzijnsredenen weggehaald bij een Duits circus en kwam bij Burgers' Zoo terecht om van haar oude dag te genieten.

De olifant knapte steeds verder op en leefde jarenlang een onbezorgd leven in de Arnhemse dierentuin, samen met olifantenmaatje Pinky.

Geen olifant-waardig bestaan

De laatste tijd ging het echter niet goed met Rekka. Eerder werd al een tumor in de blaas gevonden, maar de laatste weken at de olifant steeds slechter en vermagerde ze sterk. Haar kiezen waren behoorlijk afgesleten en mede daardoor ging het eten steeds moeizamer. De dierentuin besloot deze week na uitvoerig overleg dat Rekka geen olifant-waardig bestaan meer leidde.

Woensdagochtend is Rekka overleden. Haar lichaam wordt nu onderzocht door wetenschappers van de Universiteit Utrecht. Een woordvoerder van Burgers' Zoo laat weten dat zij extra aandacht besteden aan de tumor in de blaas.

Olifant Rekka. Foto: Burgers' Zoo

Gezelschap voor olifant Pinky

Olifant Pinky blijft alleen achter in de dierentuin. Burgers' Zoo is hard op zoek naar gezelschap, meldt de woordvoerder. "Een olifant alleen is niks. We waren al een tijdje op zoek naar een andere olifant, omdat we wisten dat het slechter ging met Rekka."

Totdat er een nieuw maatje is voor Pinky, krijgt de olifant extra aandacht van de verzorgers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: