Nieuws

Brand Eerbeek: onderzoek naar brandstichting

Een felle brand in een uitzendbureau aan de Kloosterstraat in Eerbeek heeft van dinsdag op woensdagnacht bovenburen flink opgeschrikt. De politie doet onderzoek naar eventuele sporen van brandstichting. © Persbureau Heitink
EERBEEK - Een felle brand in een uitzendbureau aan de Kloosterstraat in Eerbeek heeft van dinsdag op woensdagnacht bovenburen flink opgeschrikt. De politie doet onderzoek naar eventuele sporen van brandstichting.
Een man een een vrouw raakten licht gewond bij de brand. Zij zijn door ambulancepersoneel behandeld, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Bewoners van vier huizen boven het pand konden een paar uur niet in hun huis. De politie wil graag getuigen spreken.
Patrick Spijkerman, bewoner van een van de bovenwoningen, meldt dat in de straat meerdere keren brandstoftanks zijn doorboord. De politie bevestigt dat dat afgelopen zondag op maandag inderdaad gebeurde, maar kan geen geruchten bevestigen over gerichte acties tegen een persoon, of een verband met de brand.
Bovenwonenden werden rond vijf uur 's morgens gewekt door hun rookmelders. Zij gingen met brandblussers naar buiten en alarmeerden de brandweer. Die ging met meerdere blussers naar binnen. Ze konden de brand snel uitkrijgen en voorkwamen zo brandschade aan de bovenliggende woningen.

Veel schade

Volgens een videocorrespondent is er een uitgebrande kopieermachine uit het pand gehaald en is er veel schade in het bedrijf. 
Het bedrijf blijft een tijd lang dicht. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!