Ramkraak op fotozaak Waardenburg

WAARDENBURG - In Waardenburg is in de nacht van dinsdag op woensdag een ramkraak gepleegd op een fotozaak. Het is nog onduidelijk hoeveel er buit is gemaakt.

Rond 4.30 uur in de ochtend werden buurtbewoners opgeschrikt door een aantal knallen. Ze zagen vervolgens een auto een aantal keren achteruit de pui rammen van www.camera-tweedehands.nl aan De Vergt in Waardenburg. Volgens de politie was die auto gestolen.

Even later zagen de buurtbewoners de vermoedelijke daders met een buit vertrekken. Dat vertelden ze aan een videocorrespondent. De buurtbewoners wonen in een flat boven de fotozaak.

Aan de politie vertelden getuigen dat ze twee of drie verschillende stemmen hadden gehoord. Een getuige vertelde een man te hebben gezien. Een ander vertelde aan de politie direct na het incident een zwarte auto, vermoedelijk een Seat, weg te hebben zien rijden richting de snelweg A2.

Zware blokken weggeschoven

Vóór de zaak lagen een paar zware blokken om de pui te beschermen. Het lijkt er op dat de daders die eerst opzijgeschoven hebben, voordat ze met de auto de pui van de fotozaak ramden. Ook hebben ze eerst vermoedelijk een auto van de thuiszorg die recht voor het pand stond, weggeduwd. Die auto stond even verderop met ingeslagen raam op de parkeerplaats.

Volgens de eigenaar van de winkel is bij de ramkraak direct het mistalarm afgegaan. Daardoor konden de krakers volgens hem niet veel aanrichten in de zaak. Hij zegt dat de schade binnen dus ook niet zo groot is en dat alleen de pui vernield is. Verder wil hij geen mededelingen doen.

Foto: Omroep Gelderland

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Neerijnen Nieuws
Deel dit artikel: