De Graafschap pakt laatste strohalm door zege op Emmen

DOETINCHEM - De Graafschap heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Op een volgepakte Vijverberg wonnen de Doetinchemmers met 1-0 van FC Emmen. De Graafschap staat nu zestiende met drie punten minder dan Emmen, dat vooralsnog op de 'veilige' vijftiende plek staat.

Teruglezen: De Graafschap pakt strohalm en klopt FC Emmen nipt (1-0)

Na een stormachtig begin van De Graafschap was de eerste kans voor FC Emmen. Slagveer kopte de bal naar De Leeuw, maar die kon er niet goed bij. In de tegenaanval was het meteen raak. Emmen-doelman Scherpen verwerkte een terugspeelbal slecht, waarna Serrarens De Graafschap naar 1-0 schoot.  

Emmen was daarna enkele keren dicht bij de gelijkmaker, vooral via De Leeuw. Na nog geen halfuur spelen, moest De Graafschap-trainer Henk de Jong al een wissel doorvoeren. Lars Nieuwpoort verving zijn geblesseerde broer Sven. Echt in de problemen kwam de thuisclub voor de pauze niet meer.

De tekst loopt door onder de video.

Onder druk in de tweede helft

Tien minuten na rust was er een enorme kans voor Emmen-spits Arias, maar hij schoot de bal recht op doelman Bertrams. Vlak daarna ontworstelde hij zich opnieuw aan enkele verdedigers van De Graafschap, maar uit een lastigere positie schoot hij over.

Emmen, dat het de laatste 25 minuten zonder Jansen moest doen, bleef het gevaarlijkst. Bertrams redde knap op een inzet van Bijl. Braken, ingevallen voor Ben Moussa, schoot een metertje naast. Bertrams weerhield ook nog Kuipers van een treffer. Met één hand pakte hij de kopbal van de verdediger. Bertrams zorgde er zo voor dat De Graafschap nog altijd mag blijven hopen op rechtstreekse handhaving in de eredivisie.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: