18-jarige moet cel in voor gewapende overval Winterswijk

WINTERSWIJK - Een 18-jarige man is dinsdag door de rechtbank veroordeeld tot zeven maanden jeugddetentie voor onder andere een gewapende overval en afpersing. De man werd gepakt, omdat hij een gele plastic tas achterliet tijdens de overval. Op die tas zat zijn DNA.

De 18-jarige jongeman overviel in april 2018 de Kruidvat in Winterswijk. Hij had een mes bij zich en bedreigde de caissière en de bedrijfsleider en maakte 195 euro buit.

Dader laat DNA achter

De man had bij de overval een gele plastic tas bij zich, maar vergat deze mee te nemen na de overval. Doordat het DNA van de dader op de tas zat, kwam de politie hem op het spoor. Ook verschillende getuigen zagen de man voor en na de overval.

De 18-jarige overvaller maakte zich in het najaar van 2018 tevens schuldig aan mishandeling van zijn moeder en zus. Ook hield hij zich niet aan een gebiedsverbod dat hem was opgelegd en ging hij lange tijd niet naar school, terwijl hij leerplichtig was.

Samen met een vriend maakte hij zich in oktober 2018 schuldig aan afpersing. De twee dwongen een kennis tijdens een autoritje zijn merkkleding uit te trekken en af te staan. De 21-jarige vriend werd veroordeeld tot 8 maanden gevangenisstraf.

Behandeling en begeleiding

De rechtbank vindt het van belang dat de jongeman zijn school afmaakt en een gewoon leven gaat leiden, maar eerst moet de man een jeugddetentie van 7 maanden uitzitten.

Daarna volgt intensieve behandeling en begeleiding. Als de man hier niet aan meewerkt, wordt hij 3 jaar in een inrichting voor jeugdigen geplaatst.

Ook moet de jongen 3.000 euro betalen aan de caissière en de bedrijfsleider, als vergoeding van de schade die de slachtoffers geleden hebben.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Winterswijk Winterswijk Nieuws
Deel dit artikel: