Apeldoorn poetst monumenten nog eens extra op

APELDOORN - De monumenten in Apeldoorn worden vlak voor de herdenking van het Koninginnedagdrama in 2009 nog eens extra schoongemaakt. Zo wordt het gras voor het monument met glazen ballonnen opnieuw gelegd.

De gemeente houdt 30 april een besloten bijeenkomst voor nabestaanden en betrokkenen van de aanslag. Het gezelschap brengt onder meer een bezoek aan De Naald, het monument waar de auto van Karst T. tegen tot stilstand kwam. Bij zijn aanslag tien jaar geleden kwamen zeven mensen uit het publiek om. Ook T. zelf overleed.

Wekelijks nagelopen

Vlak voor de herdenking worden verschillende monumenten nagelopen. Zo wordt vogelpoep verwijderd en in het geval van de doos met ballonnen wordt de glazen plaat nog even schoongepoetst.

De monumenten worden wekelijks nagelopen door medewerkers van de gemeente. 'Vlak voor een herdenking bekijk je even extra of alles er schoon en goed uitziet', vertellen zij.

Openbare stilteplek

Wie de aanslag op Koninginnedag op 30 april wil herdenken, kan terecht in de Grote Kerk. De Apeldoornse kerk is tussen 16.00 en 19.00 uur een openbare stilteplek. Er is geen programma. Wel staan er twee vitrines met kaarten, brieven en knuffels die in 2009 bij De Naald werden gelegd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: