Wat doet die aalscholver ondersteboven in de boom?

ARNHEM - Een aalscholver voelde zich zaterdag even als een vis op het droge. De vogel raakte in Arnhem verstrikt in een vishaak en hing ondersteboven in een boom.

De aalscholver probeerde zichzelf zonder succes uit de benarde situatie te bevrijden. Een oplettende voorbijganger zag de aalscholver hangen en maakt er melding van bij de Dierenambulance Arnhem en omstreken.

Vishaak vast in poot

De dierenambulance schakelde de brandweer in om de aalscholver met behulp van een hoogwerker veilig naar beneden te krijgen. De vishaak bleek vast te zitten in de poot van het dier. Het visdraad was verstrikt geraakt om de tak heen.

De aalscholver is voor verzorging naar een gespecialiseerde opvang gebracht. Daar kan de vogel ook bijkomen van het avontuur, schrijft de dierenambulance op Facebook.

Aalscholver vast in een boom door visdraad/vishaak

Afgelopen zaterdag kreeg onze meldkamer van de Dierenambulance Arnhem e.o. een bijzondere melding. Een oplettende voorbijganger had hoog in een boom een aalscholver ondersteboven zien hangen. De vogel probeerde zelf uit de situatie te ontsnappen maar dit lukte helaas niet. Samen met brandweer Gelderland-midden is het gelukt om de aalscholver veilig naar beneden te krijgen. Een grote vishaak inclusief een lang stuk vislijn bleek de boosdoener. De vishaak zat vast in de poot van de aalscholver en het draad was verstrikt geraakt om de tak heen. Gelukkig is de aalscholver inmiddels naar een gespecialiseerde opvang gebracht waar de aalscholver geholpen zal worden aan zijn verwondingen en bij kan komen van dit avontuur. Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is om voor vertrek uit de natuur te controleren of je al jouw spullen weer hebt. Achtergebleven spullen kunnen veel schade toebrengen aan dieren en de natuur.

Posted by Dierentehuis Arnhem en omstreken on Tuesday, April 23, 2019

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Dierennieuws Nieuws
Deel dit artikel: