Spontane herdenking op de A1 voor slachtoffers dodelijk auto-ongeluk

WILP - Nabestaanden en vrienden van de vier mannen die maandag om het leven kwamen bij een auto-ongeluk, hebben op de A1 een spontane herdenking gehouden. Zeker twaalf auto's stopten op de vluchtstrook in de buurt van Deventer.

Er zijn bloemen gelegd bij een portaal met matrixborden, waar het ongeluk kort na 06.00 uur gebeurde. De politie was niet op de hoogte van de spontane actie en is poolshoogte gaan nemen. Een rijstrook werd afgesloten. Rijkswaterstaat verlaagde de snelheid van het verkeer via de borden.

Rond 19.30 uur stonden er nog steeds mensen bij de plek van het ongeval. Volgens een fotocorrespondent gaat het om tientallen personen. Auto's staan op de vluchtstrook stil. Twintig minuten later stuurde de politie de groep weg. Rijkswaterstaat riep mensen in de loop van de avond op niet langer naar de plek te komen omdat het niet veilig is.

(tekst gaat verder onder de video)

Voetbalclub

Enkele slachtoffers waren lid van voetbalclub Columbia uit Apeldoorn. Voetbalclub Columbia wil niet reageren, maar schrijft op de eigen website, Facebook en Twitter dat de wedstrijd van het eerste elftal zondag is afgelast 'door trieste omstandigheden'.

Foto: Persbureau Heitink

Foto: Persbureau Heitink

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Voorst Wilp Nieuws
Deel dit artikel: