Linten en spandoeken om kap van 343 eiken te voorkomen

RUURLO - De Bomenstichting Achterhoek is een burgerinitiatief gestart om de bomenkap langs provinciale wegen in de Achterhoek te voorkomen. De stichting knoopte maandagochtend linten om eiken langs de N319 en protesteerde met spandoeken.

De voorgenomen bomenkap van de 343 gezonde eiken langs de N319 is al maanden onderwerp van discussie. De provincie vindt dat bomen die binnen 4,5 meter van een weg staan weg moeten omdat ze een gevaar vormen voor weggebruikers.

Vorige week probeerde PvdA en GroenLinks de kap tijdens een raadsvergadering van de gemeente Berkelland nog te voorkomen, maar die motie haalde het niet.

Laatste poging

Het burgerinitiatief van Bomenstichting Achterhoek, Stichting Natuurlijk Achterhoek en Stichting Mooi Groenlo is een laatste poging om de bomen weer op de agenda van de provincie krijgen. 'Het argument van de provincie is ongegrond, je kan ook een geleiderails langs de bomen leggen. Dan bots je niet meer tegen de bomen aan', zegt Jaap Cannegieter van de Bomenstichting Achterhoek.

Tekst gaat verder onder de video

Het gaat de groep niet alleen om de 343 bomen langs de N319. 'Als het aan de provincie ligt, gaat de kettingzaag in duizenden volwassen laagbomen langs N-wegen in de Achterhoek', schrijven zij. 'Volwassen bomen zijn bepalend voor het Achterhoekse landschap en belangrijk voor het klimaat en toerisme.'

De provincie heeft nog niet gereageerd op het burgerinitiatief.

Zie ook: 'Desnoods naar de rechter om bomenkap N319 te voorkomen'

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Berkelland Ruurlo Natuur Nieuws
Deel dit artikel: