Nieuws

NEC zet grote stap richting play-offs na zege op RKC

NEC heeft door een 2-1 zege thuis op RKC een grote stap gezet richting de play-offs om promotie. De Nijmegenaren stijgen naar de negende plaats in de eerste divisie. © Broer van den Boom
NIJMEGEN - NEC heeft door een 2-1 zege thuis op RKC een grote stap gezet richting de play-offs om promotie. De Nijmegenaren stijgen naar de negende plaats in de eerste divisie.
De Nijmegenaren begonnen matig. RKC domineerde, maar in de counter had NEC wel wat kansen. Halverwege de eerste helft nam de thuisclub het initiatief over. Maar na ruim een half uur viel de 0-1 via Spierings na zwak verdedigen bij NEC.
Na dat tegendoelpunt was NEC volledig de weg kwijt. De tweede helft ging het beter, want op aangeven van Mart Dijkstra zorgde Ferdy Druijf met zijn 26e doelpunt van het seizoen voor de gelijkmaker. De spits had daarna pech toen hij met links de paal raakte. De 2-1 kwam er toch. Jonathan Okita liep door op doelman Vaessen en rondde beheerst af.
Doelman Mattijs Branderhorst voorkwam de gelijkmaker van Seys met een uitstekende reflex. In de slotfase waren er kansen over en weer, maar het bleef 2-1.