Nieuws

UPDATE | Voetbalwedstrijden Columbia uit Apeldoorn afgelast na dodelijk ongeluk A1

APELDOORN - Twee wedstrijden van de Apeldoornse voetbalclub Columbia zijn tweede paasdag afgelast na een ongeluk op de A1 bij Deventer waarbij vier mensen om het leven zijn gekomen. Onder de slachtoffers zouden leden van de club zijn.
Het eerste elftal zou 's middags thuis tegen Achilles'12 spelen. Het tweede team zou het 's morgens in Arnhem opnemen tegen VDZ. De tegenstanders zeggen dat er bij het ongeluk op de A1 twee spelers van het eerste elftal van Columbia zijn omgekomen. Andere voetbalverenigingen wensen Columbia veel sterkte met het tragische nieuws.
Columbia wil nog geen toelichting geven. De club meldt op de website dat de wedstrijden 'door trieste omstandigheden' zijn afgelast. De vlag hangt er maandag halfstok. De club is net bezig met de voorbereidingen voor de viering van het 100-jarig bestaan in juni. 
De tekst gaat verder onder de video.
Vier doden bij ongeluk op A1 bij Deventer

Politie: mannen van begin twintig

De politie zegt dat de vier slachtoffers mannen van begin twintig zijn. 'De precieze identiteit van de slachtoffers melden we vandaag niet in verband met het onderzoek dat nog loopt en uit medeleven met de nabestaanden.'
Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 7.00 uur. De auto botste tegen een portaal met matrixborden en vloog daarna in brand. De afrit bij Deventer was urenlang dicht.
Ook voetbalclub TKA uit Apeldoorn laat weten in rouw te zijn. Volgens de Facebook pagina van de club overleed een 22-jarig ex-lid door het ongeval. De club heeft het voetbal maandag afgelast.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!