Vitesse met vijf verdedigers tegen Ajax, Büttner twee duels geschorst

ARNHEM - Vitesse kiest voor een verdedigend concept dinsdag tegen Ajax. Trainer Slutskiy stelt vijf verdedigers op tegen de koploper. Matus Bero wordt rechtsback. Alexander Büttner is voor twee duels geschorst.

De Doetinchemmer maakte zaterdag tegen PEC Zwolle een lompe en onbesuisde overtreding op Namli en kreeg na bemoeienis van de videoscheidsrechter de rode kaart van scheidsrechter Björn Kuipers. Maandagmiddag hoorde Büttner dat hij drie wedstrijden geschorst wordt waarvan één duel voorwaardelijk.

Foor in de basis

Büttner zit tegen Ajax en een week later tegen De Graafschap dus op de tribune. Gevolg is dat Navarone Foor in het elftal komt bij Vitesse. De Nijmegenaar moest zich de afgelopen weken verbijten op de bank. Foor krijgt een plek op het viermans middenveld naast Thulani Serero. De flanken worden bezet door Martin Odegaard (rechts) en Bryan Linssen. Thomas Buitink is de aanvalsleider. Hij is op papier de enige spits.

Bekijk hier de reportage (tekst gaat verder onder de video):

Doekhi in centrum

Vitesse mist in de Arena ook Vyacheslav Karavaev. De Rus, die nog geen wedstrijd miste dit seizoen, ligt er minimaal drie weken uit met een hamstringblessure. Trainer Slutskiy liet zaterdag tegen PEC nog Danilho Boekhi op de rechtsback positie invallen, maar posteert daar nu Matus Bero. Dat viel af te leiden uit de training maandag op Papendal.

Countervoetbal

Slutskiy kiest tegen Ajax voor het 'parkeren van de bus'. Met vijf verdedigers, waarbij Doekhi een centrale rol krijgt tussen Van der Werff en Clarke Salter. 'Ik heb weinig andere mogelijkheden. Dit is een mogelijkheid maar ik zou het niet uitleggen als vijf verdedigers', probeert Slutskiy nog een rookgordijn op te werpen.

Vitesse start in het defensieve systeem ook nog eens met vier middenvelders waarbij Foor en Serero een blok vormen voor de verdediging. Vitesse zal de Amsterdammers dus vooral opvangen en willen toeslaan via de counter.

Geen zwakke plekken

'Er moet balans zijn, want we willen ook voetballen en de aanval zoeken.  Maar je moet wel realistisch zijn tegen Ajax. Ik vind Ajax de beste ploeg van Nederland. Dat heb ik al vaker gezegd. Ze hebben eigenlijk geen zwakke plekken. Ajax heeft huis alleen van Real Madrid verloren. Dat zegt genoeg', aldus Slutskiy.

Waar Vitesse zaterdag met een man minder overtuigend met 4-1 van PEC won, versloeg Ajax in de Euroborg ternauwernood FC Groningen (0-1). Het duel in de Arena begint om 20.45 uur.

Opstelling Vitesse: Pasveer; Bero, Van der Werff, Doekhi, Clarke-Salter, Clark; Ødegaard, Serero, Foor, Linssen; Buitink.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Betaald voetbal Vitesse Nieuws
Deel dit artikel: