Leger des Heils: 'Schrik zit er goed in na brand'

UGCHELEN - De schrik zit er nog goed in bij cliënten en medewerkers van het Leger des Heils in Ugchelen. Daar legde een brand afgelopen nacht een gebouw van de hulporganisatie grotendeels in de as. Door onder meer het rieten dak was er geen houden meer aan.

'Naar omstandigheden gaat het goed met cliënten en medewerkers', vertelt woordvoerster José Deuze-Dauphin van het Leger des Heils Gelderland, eigenaar van het gebouw. 

Het gebouw is onderdeel van verslavingskliniek De Wending, met 24 cliënten en een verpleegafdeling. In het gebouw zelf zaten geen bewoners. Het pand werd vooral gebruikt als eetgelegenheid, kantoor, huiskamer en keuken. Ook waren er ruimtes voor sessies voor de behandeling van verslaafden. 

Tekst gaat verder onder de reportage

Eten wordt nu klaargemaakt in een andere kookgelegenheid op het terrein, vertelt Deuze. 'Het is nu Pasen, dus vanaf komende week gaan we kijken naar alternatieven voor de sessies.' 

Over de oorzaak van de brand kan de woordvoerster nog niets zeggen. De politie meldde eerder dat brandstichting niet waarschijnlijk is.

Zie ook: Brand verwoest gebouw Leger des Heils in Ugchelen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: