Nieuws

Teller doneeractie voor Dunya Zorggroep staat op ruim 800 euro

Directeur Dilan Kocer
Een doneeractie om de sluiting van Dunya Zorggroep te voorkomen, heeft tot zondagochtend ruim 800 euro opgeleverd. De zorginstelling heeft vestigingen in Arnhem en Elst. © Omroep Gelderland
ELST - Een doneeractie om de sluiting van Dunya Zorggroep te voorkomen, heeft tot zondagochtend ruim 800 euro opgeleverd. De zorginstelling heeft vestigingen in Arnhem en Elst.
De bewoners van Dunya Zorggroep zijn 26 hulpbehoevende ouderen, vrijwel allemaal van multiculturele komaf. Zij moeten noodgedwongen op zoek naar een andere plek, omdat directeur Dilan Kocer de stekker eruit heeft getrokken.
Volgens haar is er sinds twee jaar een juridisch geschil met het zorgkantoor van Menzis. Kocer zou ten onrechte zijn beschuldigd van fraude met declaraties. Een juridische procedure daarover loopt nog, maar Menzis weigert sinds een jaar nieuwe aanvragen voor persoonsgebonden budgetten bij Dunya. Daardoor is er nu geen geld meer.
De ouderen moeten daarom op zoek naar een andere plek. Het gaat om cliënten met specifieke woonwensen, zoals mensen die alleen halal voedsel eten of vooral communiceren in hun moedertaal.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!