Nieuws

Veel paasvuren afgelast, maar deze gaan wel door

Het paasvuur in Hummelo in 2018.
De jaarlijkse traditie van paasvuren slaat deze Pasen op veel plaatsen een jaartje over. Gemeentes vinden vanwege de droogte de kans op natuurbranden te groot en hebben daarom tientallen ontheffingen ingetrokken. Veel brandstapels zijn al vernietigd, onder meer om te voorkomen dat alsnog de fik erin gaat. © Jordi Deckert
De jaarlijkse traditie van paasvuren slaat deze Pasen op veel plaatsen een jaartje over. Gemeentes vinden vanwege de droogte de kans op natuurbranden te groot en hebben daarom tientallen ontheffingen ingetrokken. Veel brandstapels zijn al vernietigd, onder meer om te voorkomen dat alsnog de fik erin gaat.
In Aalten, Berkelland, Lochem, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Voorst en Montferland zijn alle paasvuren afgelast. Ook in Gendt is het paasvuur afgelast. In Winterswijk mogen paasvuren doorgaan, maar wel onder strenge voorwaarden.
Ook in Zieuwent mag het paasvuur vooralsnog doorgaan. Als de wind aantrekt, kan dat dat overigens nog wel roet in het eten gooien. 
Dit zijn paasvuren die vanavond doorgaan:
  • Bontekoeweg, Baak (gemeente Bronckhorst)
  • Tullekensmolenweg, Beekbergen (gemeente Apeldoorn)
  • Fortstraat, Halle (gemeente Bronckhorst)
  • Memelinkdijk, Hengelo (gemeente Bronckhorst)
  • Wesselinkweg, Meddo (gemeente Winterswijk)
  • Doesburgseweg, Wehl (gemeente Doetinchem)
  • Rouwhorsterdijk, Zieuwent (gemeente Oost Gelre)
In Duitsland gaan veel paasvuren dit weekend gewoon door. Die veroorzaken door de oostenwind sinds zaterdagavond stankoverlast in een groot deel van Nederland. 
Organiseer jij ook een groot paasvuur en ontbreekt die nog op het lijstje? Laat het weten aan de redactie via e-mail of WhatsApp: 06-22054352.

Zie ook: