Treinverkeer plat door vastgelopen wiel en bermbrandjes

BENNEKOM - Een vastgelopen wiel van een trein veroorzaakte zaterdagavond op meerdere plekken brand langs het spoor tussen Arnhem Centraal en Ede-Wageningen. Daardoor lag het treinverkeer enige tijd plat.

Rond 20.30 uur was er op meerdere plekken langs het spoor ineens sprake van brandjes. Onder meer in Bennekom en Oosterbeek was het raak. De brandweer rukte uit om het vuur overal te blussen. Het treinverkeer kwam stil te liggen.

De brandweer meldde iets na 22.00 uur dat alle brandjes waren gedoofd en dat een vastgelopen wiel van een trein de oorzaak was. Het nablussen is nog wel aan de gang.

Laat op de avond was het treinverkeer weer normaal.

Ook de treinen tussen Vorden en Winterswijk hadden hinder van een natuurbrand langs het spoor bij Winterswijk. Een machinist merkte de brand op en waarschuwde de hulpdiensten. Rond 21.15 uur was het vuur daar onder controle. Later kwam het treinverkeer weer op gang.

De brandweer waarschuwt voor natuurbranden door de droogte. De afgelopen weken en dagen braken er al op meerdere plekken brandjes uit in heide- en bosgebieden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Bennekom Nieuws
Deel dit artikel: