Vitesse ondanks tegenslagen ruim langs PEC Zwolle

ARNHEM - Vitesse heeft zaterdagavond met ruime cijfers gewonnen van PEC Zwolle 4-1. Dat was best knap te noemen, aangezien Vitesse-back Alexander Büttner al vroeg in de wedstrijd een rode kaart kreeg.

Vitesse begon aanvallend aan het duel tegen PEC Zwolle en kon al heel vroeg op voorsprong komen. Bero kon uiteindelijk niet tot scoren komen. Vrij snel daarna maakte Bryan Linssen, uit een hoekschop, alsnog de 1-0 voor Vitesse. Maar lang kon Vitesse niet van die voorsprong genieten. Lennart Thy maakte uit het niets al vrij snel de 1-1. 

Daarna ging het mis bij Alexander Büttner. De back ging met een gestrekt been in op Namli. Voor die schandalige overtreding kreeg hij, na ingrijpen van de VAR, een rode kaart.

Na rust kwam Vitesse weer op voorsprong. Het was wederom Bryan Linssen die een doelpunt wist te maken uit een hoekschop. En de Arnhemmers kwamen daarna eigenlijk niet meer in de problemen. Sterker nog: het duel werd beslist door een treffer van Mohammed Dauda, 3-1. En niet veel later maakte Linssen de avond voor Vitesse compleet door een hattrick te maken. Het betekende de 4-1.

Door deze overwinning kan Vitesse de play-offs om Europees voetbal bijna niet meer mislopen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: