Varkens smullen van achtergelaten slagroomtaarten in Drempt

De varkens hadden er zaterdag een lekkere maaltijd aan; zes taarten die in Drempt midden op straat waren achtergelaten door een koerier. Taartenbakker Bert Tijsterman uit Voorhout had liever gezien dat zijn klanten hun taarten hadden gekregen.

Jonnie Wesselink uit Drempt keek raar op toen hij zaterdagochtend een paar gestapelde kratten op straat zag staan in het buitengebied. Toen hij er even later opnieuw langs reed, keek hij in de kratten. De inhoud: zes taarten!

Waarschijnlijk waren de taarten vergeten tijdens het overladen, of zelfs gewoon gedumpt. Tussen de taarten zat een exemplaar dat was verstuurd door de redactie van het programma Gelderland Helpt van Omroep Gelderland.

De taarten zaten in kratten. Foto: Jonnie Wesselink

'Varkens hadden er geen moeite mee'

Wesselink: 'Ze stonden daar al een paar uur in de zon, dus opeten was er volgens ons niet meer bij. Daarom hebben we taarten maar aan de varkens gegeven. Die hadden er helemaal geen moeite mee.'

Niet blij

De taarten waren afkomstig van het bakkersbedrijf van Bert Tijsterman uit Voorhout en zouden door een koerier worden afgeleverd bij verschillende klanten. 'Ik ben er niet blij mee en ga die koerier natuurlijk om uitleg vragen. De betrokken klanten kunnen op een tijdstip naar eigen keuze een andere taart bestellen.' 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Bronckhorst Drempt Nieuws
Deel dit artikel: