'Verdachten aanslag Telegraaf gezien bij huis Danny M.'

NIJMEGEN - Zeker twee mannen die zijn opgepakt omdat ze mogelijk betrokken waren bij de aanslag in juni op De Telegraaf, doken eerder op in een onderzoek naar een verijdelde moordpoging op Danny M. uit Nijmegen.

De Telegraaf meldt dat op basis van informatie van goed ingevoerde bronnen rond het onderzoek naar de aanslag op de krant. De mannen waren volgens de krant 'spotters', die verkenningen uitvoeren voor een aanslag.

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat twee verdachten uit het onderzoek naar de aanslag destijds bij de woning van M. zijn gezien. M. verkocht met zijn bedrijf Ennetcom versleutelde telefoons aan criminelen.

Het OM houdt er serieus rekening mee dat de aanslag op De Telegraaf een opdracht was van de Ridouan Taghi, de meest gezochte crimineel van Nederland. Of justitie denkt dat T. ook verantwoordelijk is voor de moordpoging op de Nijmegenaar, is niet bekend.

Zorgen over veiligheid

Danny M. werd door justitie betiteld als 'telefoonleverancier van de onderwereld'. Nadat burgemeester Bruls informatie kreeg over ernstige dreigingen naar Danny M. en zijn gezin, moest de Nijmegenaar zijn huis aan de Hegdambroek verlaten.

Bruls maakte zich zorgen over de veiligheid in de buurt. Volgens hem ging het om 'criminelen die niet zouden terugdeinzen om daar iedereen die voor hun loop zou komen neer te schieten'. 

Eerder dit jaar oordeelde de bestuursrechter dat Danny M. weer in Nijmegen mag komen. De burgemeester ging daartegen in beroep bij de Raad van State. Die zaak loopt nog.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: