Nieuws

Mentaal labiel NEC komt met de schrik vrij in Volendam en wint opnieuw

VOLENDAM - NEC heeft bij FC Volendam in extremis een cruciale zege geboekt. De Nijmegenaren gaven een 2-0 voorsprong weg, maar sleepten de zege er in blessuretijd alsnog uit (2-3).
Interim-trainer Ron de Groot koos voor Mike Ndayishimiye als aanvallende middenvelder in de rug gedekt door Bruijn en Dijkstra. De Belg zorgde al na 35 seconden na een sterke actie voor een rappe voorsprong. NEC begon sterk. Na de 0-2, acht minuten later van Ferdy Druijff, leek het eens een makkelijke avond te worden voor de club uit Nijmegen. De spits scoorde met een schot net buiten de zestien, die via de paal binnenviel.

Winst in blessuretijd

NEC werd gemakzuchtig en slordig. Zo riep NEC de problemen over zichzelf af. Nadat Rodney Antwi halverwege de tweede helft voor de 1-2 had gezorgd, maakte Anthony Berenstein tien minuten later zelfs gelijk. Maar diep in blessuretijd haalde Jonathan Okita alsnog de volle buit binnen voor de Nijmegenaren. De aanvaller van NEC stond bijna twee meter buitenspel.
Door de overwinning blijft NEC in de race voor promotie naar de eredivisie. De club staat met nog drie wedstrijden te gaan elfde op de ranglijst en heeft daarmee virtueel een ticket voor de play-offs te pakken.