Teruglezen: De momenten van bizar duel tussen FC Volendam-NEC

VOLENDAM - NEC doet nog mee in de race om de play-offs. Het won ternauwernood bij FC Volendam. In blessuretijd maakte Okita in buitenspelpositie de 3-2 voor de Nijmegenaren.

EINDstand Volendam - NEC 2-3

90+2 GOAL!! Okita met de 2-3. Terwijl hij toch echt buitenspel staat. Onvoorstelbaar. Een cruciaal en ontzettend belangrijk doelpunt. NEC komt heel goed weg.

Directeur Van Schaik, met naast zich investeerders van NEC, denkt er in Volendam waarschijnlijk het zijne van.

78e. Anthony Musaba komt erin en maakt zijn debuut. Wolters eraf.

Goal Volendam: Berenstein scoort de 2-2. NEC laat zich aftroeven in de tweede helft. Het zat er aan te komen. Deze goal kon wel eens heel duur zijn voor de ploeg van Ron de Groot.

NEC roept de problemen over zichzelf af na rust. De Groot kijkt bedenkelijk

GOAL! 67e: Antwi schiet Volendam terug in de wedstrijd. Het is 1-2. NEC speelt na rust zwak en is het al een tijdje helemaal kwijt. En dat is niet voor het eerst.

64e: Wolters en Druijf met kansen voor NEC. Maar het is al een tijdje FC Volendam dat de regie heeft in dit duel.

60e: NEC moet noodgedwongen wisselen. Bruijn naar de kant, Lartey-Sanniez komt erin. 

Tweede helft is begonnen aan de Dijk in Volendam.

Trainer Rogier Meijer praat in op Joey van den Berg terwijl zij richting kleedkamer lopen.

44e: Weer een enorme kans op de 1-2. Nu Schouten die strandt op Branderhorst. Er gebeurt genoeg en Volendam wordt sterker.

42e: Antwi komt één op één met Branderhorst, maar schiet hard in het zijnet. Het blijft 0-2.

38e: blessure Druijff. Geel voor Marco Tol. Spits kan verder.

33e: Ndayishimiye net niet voor NEC. De aanvallende middenvelder speelt sterk. Voorzet was van Okita.

16e: geweldige voorzet van rechts van Okita en een prima kopbal van Druijf. Van Stappershoef keert knap. Bijna 0-3.

GOAL!! 8e: Ferdy Druijf maakt al 0-2 voor NEC in Volendam. Randje zestien en via de paal binnen. Ongelooflijk! Wat een begin..

6e: prima save van Branderhorst, de keeper van NEC. Aantrekkelijk begin hier in Volendam.

GOAL!! 1e: Het is al 0-1. Mike Ndayishimiye zet NEC na 35! seconden op voorsprong in de eerste aanval. Dit is wat NEC zich wenste..

 

19.40 uur: In de nog warme avondzon houden enkele spelers van NEC een balletje hoog. Nog ongeveer 20 minuten voor de aftrap van dit duel tussen de nummer 12 (NEC) en nummer 16 (FC Volendam)

19.40 uur: Even op een rijtje. NEC moet nog twee punten goedmaken op concurrenten in de race om de play-off plaatsen. Daar hebben ze vier wedstrijden voor. Maandag wacht thuis RKC. Dan volgt FC Twente in de Goffert en reist NEC tot slot naar Maastricht voor een duel met MVV>

 

19.35 uur: Een zeer ontspannen Hans de Koning komt even buurten bij Ron de Groot. (Foto onder) De Volendam coach: 'Jullie moeten vanavond.'

19.25 uur: Volendam is een bijzondere gemeenschap en brengt al tientallen jaren veel muziek - en sporttalent voort. Op de foto onder de 67-jarige Arnold Mühren die een unieke carriere had. Hij won met Ajax de wereldbeker en de Europa Cup 1, met Ipswich Town de UEFA Cup en met Oranje in 1988 op late leeftijd nog de Europese titel. De linkspoot gaf de assist op de wereldgoal van Marco van Basten in de finale tegen de Sovjet-Unie.  

19.15 uur: Er wordt vanavond gespeeld op kunstgras.

19.10 uur: Conclusie is dat De Groot, Bogers en Meijer de boel aardig overhoop hebben gegooid. Ondanks de zege op Helmond Sport zijn er veel wijzigingen en staat er een vrij aanvallend ingestelde ploeg op het veld straks. 

19.10 uur: De opstelling is tactisch als volgt: Branderhorst, Joppen, Van den Berg, Bossaerts, Labylle; Dijkstra, Ndayishimiye, Bruijn; Okita, Druijf, Wolters 

In gedachten verzonken Mike Ndayishimiye (foto onder). Hij gaat vanavond waarschijnlijk spelen als aanvallende middenvelder. Achter spits Ferdy Druijf dus.

19.00 uur: Daar zijn de opstellingen. Met opvallend de basisplaats voor Mike Ndaysikhimiye. Ook Joey van de Berg speelt direct weer na drie duels schorsing. Verder speelt Bossaerts in plaats van Kvida.

18.40 uur: Ron de Groot betreedt als één van de eersten het veld van FC Volendam. In zijn kielzog sloft Mart Dijkstra mee. De Groot won als interim-coach tot nu toe beide wedstrijden met NEC. Maar de Nijmegenaren staan slechts twaalfde en dat is niet genoeg voor de play-offs.

18.30 uur: Exact anderhalf uur voor de aftrap stopt de spelersbus voor het stadion. Op de voorgrond Randy Wolters die met twee goals tegen Helmond Sport belangrijk was vorige week.

18.00 uur: Volendam is prachtig gelegen. Zeker op mooie dagen zoals nu trekt het vissersdorp veel toeristen.

17.30 uur: de bus van NEC was vanmiddag al op tijd bij een hotel in Volendam. Daar stond een bespreking en een maaltijd op het programma.  En misschien genoten de spelers nog een beetje van de stralende zon aan het IJsselmeer..

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal NEC Nieuws
Deel dit artikel: