Laatste speelronde eredivisie definitief op 15 mei

DOETINCHEM - De wedstrijd De Graafschap - Ajax staat definitief op de agenda voor woensdag 15 mei, samen met alle andere wedstrijden die oorspronkelijk op 28 april gespeeld zouden worden. Dat meldt de KNVB.

De wedstrijden staan op het programma voor woensdagavond 15 mei om 19.30 uur. Daaronder dus De Graafschap - Ajax, de wedstrijd waar al het gedoe mee begon. Ajax speelt op 30 april in de halve finale van de Champions League, waardoor de voetbalbond de geplande wedstrijd op 28 april in Doetinchem wilde verplaatsen.

Clubs stemden al in

In eerste instantie leek de wedstrijd naar 26 april te gaan, maar daar ging De Graafschap niet mee akkoord. Donderdag kwamen alle clubs bijeen om het idee te bespreken om de voorlaatste speelronde te verplaatsen. Daar werd mee ingestemd, maar het wachten was op groen licht van de gemeenten en politie.

De verplaatsing valt niet goed bij de F-Side, de harde kern van Ajax. Er zouden nu nauwelijks supporters bij een mogelijk kampioenschap kunnen zijn. 'Wij laten ons niet naaien en eisen extra kaarten zodat er genoeg supporters bij de kampioenswedstrijd aanwezig kunnen zijn', aldus de F-Side. Ze roepen supporters op om op 15 mei met of zonder kaart af te reizen naar Doetinchem. 

Nog geen oplossing play-offs

De KNVB zegt te begrijpen dat de verplaatsing voor supporters tot problemen kan leiden. 'Dat hebben we ook zoveel mogelijk trachten te voorkomen. Een oplossing was nodig maar helaas konden we niet kiezen uit een optie die nergens pijn zou gaan doen', aldus directeur betaald voetbal Eric Gudde.

De gekozen oplossing heeft volgens de KNVB het minste effect op de play-offs voor Europees voetbal en degradatie, die aansluitend op de competitie gespeeld worden. Volgens het oorspronkelijke schema moeten Vitesse en De Graafschap op respectievelijk 15 en 16 mei aantreden, als ze in de play-offs terechtkomen. De voetbalbond zoekt hier de komende week een oplossing voor.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Sport Nieuws
Deel dit artikel: