Nieuws

Politiek Buren niet blij met chaletpark voor arbeidsmigranten in Kesteren

Het college van de gemeente Buren gaat hun collega's in Neder-Betuwe opheldering vragen over de plannen een chaletpark voor arbeidsmigranten te realiseren op het huidige 'Rijk van Batouwe' in Kesteren. Dit nieuws kwam eerder al naar buiten, zo blijkt zonder overleg en medeweten van de gemeente Buren. © RegioTV Tiel
MAURIK - Het college van de gemeente Buren gaat hun collega's in Neder-Betuwe opheldering vragen over de plannen een chaletpark voor arbeidsmigranten te realiseren op het huidige 'Rijk van Batouwe' in Kesteren. Dit nieuws kwam eerder al naar buiten, zo blijkt zonder overleg en medeweten van de gemeente Buren.
Gemeentebelangen Buren, de grootste politieke partij in de gemeente, is op zijn zachtst gezegd niet blij met deze werkwijze. Ongepast, zo is hun reactie. Buiten dat zijn er vanuit Buren zeker ook bezwaren tegen het chaletpark waarnaar nooit is gevraagd of enig overleg over is geweest. De locatie vinden zij ongeschikt. De smalle landwegen rondom het park zijn niet geschikt voor de toename van verkeersbewegingen en de kern van Aalst, gemeente Buren, grenst vrijwel aan het park.
Gemeentebelangen Buren heeft het college gevraagd om zowel de raad als inwoners van Buren op de hoogte te houden van verdere ontwikkelingen rondom de plannen.