Benefietconcert voor Café Sailor na brand

ARNHEM - Om het deels door brand verwoeste Café Sailor in Arnhem financieel te steunen, hield Sjonnies Bar in Arnhem zondag een benefietconcert. Maar liefst 11 artiesten traden belangeloos op, onder wie Joey Hartkamp, Mariska Karma en Hannes Doorgaand.

Café Sailor in de Arnhemse wijk Klarendal kreeg op zondag 3 maart te maken met brand. Het café had geen inboedelverzekering, naar eigen zeggen door een misverstand. De schade bedraagt ongeveer 30.000 euro.

'Het zal je gebeuren', dacht Sjonnie Breuker, eigenaar van Sjonnie's Bar, na de brand in Café Sailor. Hij voelde de behoefte om een benefietconcert te organiseren, ook omdat er volgens hem steeds minder buurtcafés zijn. 'Dat sterft een beetje uit.'

Test gaat verder onder de reportage

Vrienden en klanten

Op eerste paasdag traden meerdere artiesten op om geld in te zamelen. De opbrengst is dus voor Café Sailor, dat over veel vrienden en vaste klanten blijkt te beschikken. Eerder maakten zij het café al schoon en pakten zij de inboedel van de zaak in. De spullen zijn bij verschillende klanten opgeslagen.

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Mogelijk is er sprake van brandstichting. De eigenaresse verwacht dat het café pas over een half jaar opengaat.

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: