Bart komt met nieuwe Gelderse wandelgids

ZALTBOMMEL - Bart van der Schagt uit Maarsen heeft al heel wat kilometers in de benen zitten met zijn wandeltochten door Gelderland. Zijn derde en laatste Gelderse wandelgids is net uit. In deze gids zijn 22 wandelroutes opgenomen in het Rivierengebied.

Naast wandelen is Bart ook nog fan van de trein. Alle routes beginnen en eindigen bij een station. Een wandelgids is volgens Bart niet lang houdbaar. De routes vragen regelmatig om aanpassing. Soms zijn paden niet meer begaanbaar vanwege een afsluiting of omlegging. Soms moet hij bij het uitproberen van een route kilometers omlopen om weer een mooi alternatief te vinden.

Na de Veluwe en de Achterhoek heeft Bart nu flink gewandeld in het Rivierengebied. Zijn Gelderse gidsen zijn nu af, maar hij is hier niet klaar met wandelen.

De tekst loopt verder onder de video.

Het is 12 jaar sinds de laatste blaar

Bart heeft zoveel kilometers door Europa gelopen dat hij inmiddels flink wat eelt op de voeten heeft. 'De laatste blaar was 12 jaar geleden', weet hij te vertellen. Goede schoenen en sokken en blijven bewegen, dat helpt daarbij natuurlijk ook bij.

Bart heeft wel een kleine voorliefde gekregen voor het Gelderse rivierenlandschap. 'Het is hier zeer gevarieerd. Je loopt het ene moment langs een mooie baai bij de rivier en dan zit je weer op een mooi landgoed.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: