Nieuws

Warm en zonovergoten paasweekend voor de deur

Er staat Gelderland een zonovergoten paasweekend te wachten. Vooral zaterdag en maandag wordt het in de hele provincie prachtig weer. © ANP
WAGENINGEN - Er staat Gelderland een zonovergoten paasweekend te wachten. Vooral zaterdag en maandag wordt het in de hele provincie prachtig weer.
Als vrijdagochtend de dunne bewolking is vertrokken, komt de zon tevoorschijn, vertelt meteoroloog Reinout van den Born van MeteoGroup in Wageningen. Het kan dan 23 of 24 graden worden. Zaterdag doet het weer er nog een schepje bovenop, dan kan het kwik oplopen tot wel 25 graden.
Zondag wordt het ietsje koeler, maar op tweede paasdag loopt de temperatuur opnieuw op tot lokaal misschien wel 26 graden. 
Beluister hier het weerbericht van Reinout van den Born:

Smeren met Pasen

Wie lekker naar buiten gaat komende dagen, kan zich maar beter goed insmeren. 'Met alleen maar zon en soms alleen wat hoge bewolking moet je echt oppassen. De zon is al dusdanig sterk dat je gewoon kan verbranden', zegt Van den Born.
De temperaturen zijn wel slecht nieuws voor paaseitjes van chocolade. Als ze niet snel worden gevonden, dreigen ze te smelten.
Lenteplaatje uit Doornenburg.
Er staat Gelderland een zonovergoten paasweekend te wachten. Vooral zaterdag en maandag wordt het in de hele provincie prachtig weer. © Joyce Derksen / @Joysofnature
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!