'Tbs'er uit Ermelo runde vuurwapenhandel vanuit inrichting'

ERMELO - Een 24-jarige man uit Ermelo die vorige week werd aangehouden in een tbs-kliniek in Heiloo, runde vanuit daar een wapenhandel. Dat schrijft de Telegraaf. De tbs'er deed zijn zaken volgens de krant via meerdere telefoons en een laptop. Minister Dekker (Rechtsbescherming) noemt het onacceptabel.

Herman D. runde de handel binnen de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Heiloo,, Noord-Holland. Hij zat daar vanwege een eerdere veroordeling. De Ermeloër werd eind 2017 veroordeeld tot een kleine celstraf en tbs met voorwaarden, omdat hij in een feesttent in Nieuw-Vennep als een razende op drie mannen instak, zegt zijn advocaat tegen De Telegraaf.

Liquidatieonderzoeken

De handel van D. kwam begin dit jaar in beeld tijdens een onderzoek naar grootschalige wapenhandel. De wapens die hij verhandelde waren omgebouwde alarmpistolen. Deze doken meerdere keren op in liquidatieonderzoeken. 

Het ministerie van Justitie en Veiligheid zegt dat D. mocht beschikken over de telefoons en een laptop. Er wordt nu onderzocht hoe het toezicht is verlopen, of de juiste procedures zijn gevolgd en welke afwegingen zijn gemaakt. 

Dekker wil verder niet op de zaak ingaan, omdat het strafrechtelijk onderzoek nog in volle gang is.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ermelo Ermelo Nieuws
Deel dit artikel: