Oplossing De Graafschap - Ajax; KNVB verplaatst hele speelronde

DOETINCHEM - De KNVB verplaatst de hele 33ste speelronde naar woensdag 15 mei. Dat is drie dagen na de speelronde die origineel de laatste speelronde zou zijn.

Het is de oplossing voor de patstelling die ontstond rondom de wedstrijd De Graafschap - Ajax op 28 april. De Amsterdammers spelen twee dagen later voor de Champions League tegen Tottenham Hotspur. 

Koningsnacht

Daarom wilde de KNVB de wedstrijd in Doetinchem verplaatsen naar 26 april, maar dat kwam De Graafschap niet goed uit. Vanwege Koningsnacht kon de veiligheid in het stadion niet worden gegarandeerd. 'Dit is de minst slechte oplossing, wij zijn hier tevreden mee als je alles afweegt', vertelt Hans Martijn Ostendorp, directeur van De Graafschap. Om een oplossing te vinden voor het problematische schema is De Graafschap al zeven weken met Ajax in gesprek. 'Deze oplossing is voor de meeste clubs nieuw, maar ze waren wel voor. Wij gunnen Ajax ook gewoon een goede voorbereiding op de halve finale van de Champions League.'

Door de hele speelronde naar 15 mei te verplaatsen spelen alle ploegen tegelijkertijd. Saillant detail: De Graafschap - Ajax op de laatste speelronde is een herhaling van drie jaar geleden. Toen verspeelden de Amsterdammers de titel in Doetinchem door met 1-1 gelijk te spelen. Vitesse speelt nu op de laatste speeldag uit bij VVV-Venlo.

Overigens is er nog een voorbehoud, de gemeenten en politie moeten nog akkoord gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: