Zorgen om busverbindingen op de Veluwe: 'Zijn dorpen nog wel bereikbaar?'

OTTERLO - Rijden er straks nog voldoende bussen tussen de dorpen rond Ede en Apeldoorn? Reizigersorganisatie Rover maakt zich daar zorgen over. Aanleiding is de aanbestedingsronde voor het openbaar vervoer die er volgend jaar weer aankomt. Dan wordt een nieuwe vervoerder gekozen.

In de plannen die er nu liggen voor de aanbesteding, lijken dorpen in onder meer de gemeenten Ede en Apeldoorn kind van de rekening te worden, stelt Rover.

'Apeldoorn en Ede, twee buurgemeenten met meer dan honderdduizend inwoners, zijn dan in het weekeinde en ‘s avonds niet meer met elkaar verbonden', zegt de belangenorganisatie.

Actiepunten

Nu de Provinciale Statenverkiezingen achter de rug zijn, gaan politieke partijen op provinciaal niveau kijken of zij willen en kunnen samenwerken. Rover stelde actiepunten op die zij in hun besprekingen kunnen meenemen.

Eén van die punten is: kijk goed naar de nieuwe aanbesteding voor de regio IJssel-Vecht, want anders dreigen onder meer Vierhouten, Elspeet, Uddel, Garderen, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Otterlo en Hoenderloo in de avond en weekenden hun busverbindingen kwijt te raken.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: