Huis van Renkum barst uit z'n voegen; hulp en spullen gezocht voor verbouwing

RENKUM - Ontmoetingsplek 'Huis van Renkum' is zo populair onder de inwoners van de gemeente dat er verbouwd moet worden. De zaal biedt ruimte aan 40 personen, maar er zitten geregeld 60 mensen binnen. Verhuizen is geen optie, daar is geen geld voor, dus is een verbouwing met hulp van vrijwilligers het enige alternatief.

In de 'huiskamer van Renkum' kan iedereen terecht voor een kop koffie, een warme maaltijd of activiteiten als een potje Rummikub of een geheugentraining. Steeds meer mensen weten het Huis van Renkum te vinden en daardoor zit het er geregeld vol. Bij de gezamenlijke maaltijden zitten er soms mensen op kantoor, bij gebrek aan plek in de zaal. 

'Op een slechte dag komen ze me halen'

“Het huis van Renkum is als een warme deken, een tweede huis”, aldus Mary Omme. Mary is depressief. Als ze een slechte dag heeft komen ze haar zelfs halen. Ze gaat altijd, want ze weet dat ze zich beter voelt als ze naar het Huis van Renkum is geweest.

De behoefte om naar het Huis van Renkum te komen is groot, zeker nadat verzorgingshuizen de deuren hebben moeten sluiten en mensen langer thuis wonen. En ook jongeren met psychische klachten komen naar het Huis omdat ze niet terecht kunnen bij een dagbesteding. 

Nieuwe vloer

Het Huis van Renkum wil daarom verbouwen. Daarvoor is hulp nodig en ook spullen. Zo zoeken ze een nieuwe vloer (bij voorkeur linoleum), raambekleding (plisségordijnen) en een kastenwand.

De ontmoetingsplek heeft Gelderland Helpt ingeschakeld voor hulp. Kijk op de site voor wat er nog meer nodig is bij het Huis van Renkum.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Vanavond is het Huis van Renkum te zien in Gelderland Helpt bij Omroep Gelderland (17.45 uur, elk uur herhaald).
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Renkum Renkum Gelderland Helpt Nieuws
Deel dit artikel: