Nieuws

Nijmegen krijgt Democratiefestival

Stadseiland tijdens de Vierdaagsefeesten
Het parlementaire jaar wordt in het vervolg afgetrapt met een Democratiefestival. Dit festival moet elk jaar in augustus terugkeren op het stadseiland in de Waal bij Nijmegen. Een vergelijkbaar festival is in Scandinavië en de Baltische Staten al jarenlang een groot succes, aldus de gemeente Nijmegen donderdag. © Willie Kerkhof/Siiple Fotography
NIJMEGEN - Het parlementaire jaar wordt in het vervolg afgetrapt met een Democratiefestival. Dit festival moet elk jaar in augustus terugkeren op het stadseiland in de Waal bij Nijmegen. Een vergelijkbaar festival is in Scandinavië en de Baltische Staten al jarenlang een groot succes, aldus de gemeente Nijmegen donderdag.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken is gastheer van het tweedaagse festival en heeft Nijmegen uitgekozen als locatie. Alle burgemeesters in Nederland krijgen donderdag een uitnodiging om met een delegatie uit de eigen stad naar Nijmegen te komen. Ook veel kabinetsleden, parlementariërs en maatschappelijke organisaties worden verwacht.
Het is de bedoeling dat iedereen op het festival met elkaar praat over de toekomst van Nederland. Er is ook ruimte voor muziek, theater, sport en excursies. Het Democratiefestival moet in de komende tien jaar steeds groter worden, aldus de organisatoren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!