Toch geen acties bij Teijin Aramid in Arnhem

ARNHEM - Bij kunstvezelfabrikant Teijin Aramid in Arnhem dreigen toch geen acties, meldt vakbond FNV. Bij de productielocaties in Delfzijl en Emmen dreigt het personeel wel het werk neer te leggen omdat de cao-onderhandelingen zijn vastgelopen.

Bij het Japanse Teijin werken zo'n 1200 mensen, maar minder dan een kwart van hen is in Arnhem actief. Op de Kleefse Waard in Arnhem gaat het om zo'n 50 medewerkers, op het hoofdkantoor aan de Velperweg werken er ongeveer 180. Het personeel in Arnhem is volgens de bond tegen het eindbod van Teijin, maar wil geen actievoeren.

Ultimatum

De bond stelt Teijin een ultimatum. Als het bedrijf voor dinsdag 18.00 uur niet instemt met de eisen, dan 'gaat de boel 's avonds plat' in Emmen en Delfzijl, zegt FNV-bestuurder Janwillem Compaijen.

De bond wil er voor iedere medewerker 3000 euro bij. Ook vindt de FNV dat er meer arbeidskrachten in dienst moeten worden genomen en gaat het zogenoemde generatiepact de bond niet ver genoeg. Dat pact moet het mogelijk maken dat oudere werknemers korter werken. 

Structurele flater

Volgens Compaijen gaat het Teijin voor de wind, maar laat het bedrijf het toch weer tot acties komen. 'Het is een gek bedrijf. Onze voorstellen zijn alleszins betaalbaar, maar ze komen toch niet over de brug. Het is onnodig. Het is een structurele flater. In 2014 en 2015 liepen ze ook al tegen acties aan.'

Als er nu ook weer acties komen, overlegt de bond met Teijin hoe die het beste kunnen worden gevoerd. 'Dat klinkt misschien gek, maar als je zomaar een machine uitzet, dan draait die in de soep. Dan is die total loss. We willen dat de productie stopt, maar niet permanent.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Economie Nieuws
Deel dit artikel: