Nieuws

Vier Gelderlanders van start in Amstel Gold Race

In de Amstel Gold Race gaan vandaag vier Gelderlanders van start: drie bij de mannen en één vrouw, Annemiek van Vleuten. © Omroep Gelderland
VALKENBURG - In de Amstel Gold Race gaan vandaag vier Gelderlanders van start: drie bij de mannen en één vrouw, Annemiek van Vleuten.
De 36-jarige Wageningse geldt als één van de favorieten. Bij haar eerste deelname in 2017 werd ze direct derde. Vorig jaar moest ze in het peloton blijven, omdat een ploeggenote mee in de aanval was. Van Vleuten won dit jaar al de Strade Bianche en werd tweede in de Ronde van Vlaanderen.
Bij de mannen is Robert Gesink uit Varsseveld van de partij. Hij debuteerde in 2008 al in deze koers en leverde zijn beste prestatie tien jaar geleden, toen hij na de Keutenberg in de aanval trok en derde werd. Koen Bouwman uit Ulft maakt zijn debuut in de Amstel Gold Race. Foto: Omroep Gelderland
Ook Oscar Riesebeek uit Tiel (foto) is erbij. Hij was vorig jaar langdurig in de aanval en werd pas tien kilometer voor de finish bijgehaald en eindigde nog als beste Nederlander.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!