Opnieuw slaan Arnhemse scooterdieven op de vlucht voor de politie

ARNHEM - Twee scooterrijders hebben zich in de nacht van woensdag op donderdag niet van hun beste kant laten zien in Arnhem. De twee gingen ervandoor toen ze een stopteken kregen, maar reden zich na een gevaarlijke achtervolging vast in een steegje. De scooter bleek later gestolen te zijn.

Agenten gaven de twee, die samen op één scooter zaten, een stopteken in de wijk Klarendal. In plaats van te stoppen gaf de bestuurder vol gas en ging ervandoor. Gedurende de vlucht haalde hij gevaarlijke capriolen uit, door onder meer zonder te kijken op hoge snelheid de Apeldoornseweg over te steken. 

Schuttingen beklimmen

De twee reden zich uiteindelijk vast in een doodlopend steegje. Maar de twee zagen toch kans om nog even uit handen van de politie te blijven. Ze lieten de scooter achter en klommen over enkele schuttingen aan de Nijhoffstraat. De agenten deden hetzelfde en wisten zo één van de twee in de kraag te vatten.

Een van de agenten raakte bij het beklimmen van de schuttingen lichtgewond aan een hand. Bij de aanhouding van deze scooterdief trof de politie een verboden boksbeugel aan.

Tweede in paar dagen

De scooter bleek later gestolen te zijn uit de wijk Presikhaaf. Daarmee lijkt de diefstal en achtervolging op die van eerder deze week. Toen crashten twee brommerdieven na een achtervolging door het centrum van de stad.

De politie waarschuwde dinsdag brommer- en scootereigenaren al voor de vele diefstallen van deze voertuigen rond de binnenstad.

Zie ook: Brommerdieven crashen na achtervolging door Arnhem

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: