KNVB heeft mogelijk oplossing voor patstelling De Graafschap en Ajax

DOETINCHEM - De KNVB overweegt de competitie op te schuiven om het probleem rond de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax te tackelen. Alle clubs zijn opgeroepen om het idee te bespreken op het hoofdkwartier in Zeist.

De clubs zijn gevraagd mee te denken aan een oplossing voor het volle programma, waar vooral Ajax tegenaan loopt. De Amsterdammers plaatsten zich dinsdag voor de halve finale van de Champions League. De eerste wedstrijd van het tweeluik vindt plaats op dinsdag 30 april of woensdag 1 mei.

Niet genoeg medewerkers

De wedstrijd in Doetinchem stond oorspronkelijk gepland voor 28 april. Ajax wil meer tijd om zich voor te bereiden op de Champions League. Daarom stelde de KNVB voor de wedstrijd te verplaatsen naar vrijdag 26 april, maar dat komt De Graafschap weer niet goed uit. 'Het is onmogelijk om de veiligheid in het stadion te garanderen tijdens zo'n belangrijke wedstrijd omdat we niet genoeg medewerkers hebben', zei directeur Hans Martijn Ostendorp daarover.

Het nieuwste alternatief is om de laatste twee speelrondes op te schuiven. Dat betekent dat de voorlaatste speelronde mogelijk van 28 april naar 12 mei gaat en de laatste wedstrijden niet op 12 mei, maar 19 mei gespeeld worden. Op 5 mei treedt Ajax aan in de bekerfinale tegen Willem II. Het voorstel wordt donderdag om 14:00 uur besproken in Zeist.

Play-offs verzet?

Mochten de clubs instemmen, dan moet er weer een oplossing gevonden worden voor de play-offs. Mogelijk moet De Graafschap na de competitie nog strijden tegen degradatie. Eindigen de Achterhoekers als 16e of 17e, dan treden ze volgens het huidige schema op 16 en 19 mei aan tegen een eerstedivisionist.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Sport Nieuws
Deel dit artikel: