Mogelijk brede school in voormalig cultureel centrum 'De Bron' in Groenlo

GROENLO - Voormalig cultureel centrum De Bron in Groenlo, oftewel de Mariakerk, wordt mogelijk in combinatie met basisschool De Ni'je Veste aan de Buitenschans een brede school. 'Het kan een IKC (Integraal Kind Centrum, red.) met kinderopvang worden', zegt wethouder Karel Bonsen van Oost Gelre.

De Bron verloor zijn functie na de realisatie van cultureel centrum De Mattelier in de Mattelierstraat. Vervolgens kwam het gebouw leeg te staan, waarna het werd opgekocht door buurman en ondernemer Gerrit Pfeiffer. Die is volgens Bonsen bereid mee te werken aan de verkoop van de oude kerk. 'Op de vraag of hij wil meewerken, is het antwoord ja', zegt de wethouder.

'Invloed op de omgeving'

De Mattelier opende op 1 september 2017 de deuren, nadat het voormalige hoofdgebouw van sociaal werkvoorzieningsschap Hameland was verbouwd tot cultureel centrum. Die verhuizing bezegelde het lot van De Bron als cultureel centrum en buurman Pfeiffer besloot het dus te kopen.  

'Hij heeft het gekocht om invloed te houden op de omgeving', zegt de wethouder. 'Onderwijshuisvesting past hem wel, heeft hij gezegd. Dus mogelijk komt daar een nieuwe school. Het is al eerder ter sprake gekomen om daar een IKC te realiseren, samen met de Ni'je Veste Buitenschans.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: