Nieuws

Politie doet onderzoek naar opgepakte plofkraakverdachten

De politie doet momenteel onderzoek of er verband is tussen de plofkraak in Doetinchem afgelopen donderdag en de aangehouden plofkraakverdachten langs de A12 in Duiven een dag later. Dat laat de politie weten. © Persbureau Heitink
DOETINCHEM - De politie doet momenteel onderzoek of er verband is tussen de plofkraak in Doetinchem afgelopen donderdag en de aangehouden plofkraakverdachten langs de A12 in Duiven een dag later. Dat laat de politie weten.
Vorige week donderdag werd er kort na 23.00 uur een pinautomaat opgeblazen in Doetinchem. Een dag later werden er langs de A12 bij Duiven drie vermoedelijke plofkrakers aangehouden. Zij hadden een gasfles en andere materialen bij zich om een pinautomaat op te kunnen blazen.
In Duitsland werden vrijdagochtend vier mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van een serie plofkraken. Zij werden op heterdaad betrapt bij een bankfiliaal in het Ruhrgebied.
Het is niet bekend of zij ook verantwoordelijk zijn voor de plofkraak in Doetinchem. De scooter die bij deze plofkraak gebruikt werd, is nog niet teruggevonden.

Zie ook: