'Lsd-terrorist' die supermarkten afperste, krijgt taakstraf

ARNHEM - Een 32-jarige Arnhemmer is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden. De man dreigde in november 2016 pure lsd op producten in twee supermarkten te smeren.

De Arnhemmer eiste via de website van een supermarkt 250.000 euro aan bitcoins. Wanneer hij dit niet kreeg, zou hij de synthetische drug aanbrengen op producten in de winkel. Later verhoogde de man zijn eis naar 1 miljoen euro. Hij ondertekende zijn bedreigingen met 'de lsd-terrorist'.

Kinderen mogelijk in gevaar

Ook uitte hij in diezelfde periode eenzelfde bedreiging aan het adres van een andere supermarkt. Deze keer zei de man ook specifiek dat hij de drug op producten voor kinderen zou aanbrengen.

De rechtbank veroordeelt de man nu tot een taakstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf. Normaal gesproken zou voor zo'n ernstig delict een onvoorwaardelijke gevangenisstraf gepast zijn, maar de rechtbank houdt rekening met bijzondere omstandigheden.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Zo wordt de man als verminderd toerekeningsvatbaar beschouwd. Ook ziet de rechtbank dat hij sinds zijn schorsing uit de voorlopige hechtenis de afspraken goed nakomt. Daarnaast heeft de Arnhemmer een behandeling bij een forensische polikliniek goed afgerond en neemt hij trouw zijn medicijnen.

De rechtbank weegt bij het bepalen van de straf ook mee dat de periode voordat de zaak aan de rechter werd voorgelegd onwenselijk en onnodig lang duurde. Daarom vindt de rechtbank een taakstraf van 180 uur passend. 'Als stok achter de deur' krijgt de Arnhemmer daarnaast een voorwaardelijke straf van 4 maanden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: