Goed nieuws voor paasvuur Meddo

WINTERSWIJK MEDDO - Goed nieuws voor de bouwers van het paasvuur in Meddo; de gemeente Winterswijk staat het aansteken van het vuur toe mits de organisatie extra veiligheidsmaatregelen neemt. Dat meldde de gemeente woensdag.

Meddo zat eerder deze week nog in spanning over het paasvuur, omdat de droogte mogelijk roet in het eten zou gooien. De gemeente kondigde aan nog te onderzoeken of de hens in het paasvuur kon.

Dat is nu het geval. De gemeente laat weten dat de paasvuren kunnen doorgaan als ze aan voorwaarden voldoen. Het gaat om de omvang van de brandstapel, de afstand tot de omgeving en de windkracht. Team Handhaving controleert die voorwaarden.

Mocht het weer veranderen, dan kan de gemeente alsnog besluiten tot een stookverbod.

Ook paasvuur Zieuwent gaat door

Ook het paasvuur in Zieuwent (gemeente Oost Gelre) mag doorgaan. Ook hierbij gelden extra voorzorgsmaatregelen, zoals het nat houden van het Paaspopterrein en omliggende weilanden. Daarnaast moet er een sproei-installatie zijn. Zondagochtend wordt nog gecheckt of de wind niet te hard is.

De bult is nu zes meter hoog en acht meter breed en mag niet groter worden. De organisatie vindt dat heel jammer, maar begrijpelijk. Het vuur wordt een half uur later aangestoken, om 20.30 uur, vanwege de windstilte.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Winterswijk Nieuws
Deel dit artikel: