Mannen moeten 16,7 miljoen terugbetalen na grootschalige hennepteelt

ARNHEM - Twee Arnhemmers en een Spanjaard moeten samen ruim 16 miljoen euro terugbetalen aan de Staat. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdag bepaald. Zij kwamen aan dit geld door hennepteelt en -handel en maakten deel uit van een criminele organisatie.

In december waren een 53-jarige Arnhemmer en een 49-jarige man Spanjaard al veroordeeld tot 6 jaar cel en een 42-jarige Arnhemmer tot 5 jaar cel. Nu is dus bepaald dat zij het geld moeten terugbetalen.

De criminele organisatie teelde en verhandelde tussen 2004 en 2014 op grote schaal en op professionele wijze hennep. De organisatie was betrokken bij tenminste 14 hennepkwekerijen en de handel in hennep(stekken) vanuit een growshop in Velp.

De drie mannen vormden de spit in deze criminele organisatie. De 53-jarige moet ruim 7 miljoen terugbetalen, de Spanjaard ruim 6,2 miljoen en de 42-jarige man 3,3 miljoen. Een vierde man, een 60-jarige man uit Duiven, moet meer dan 205.000 euro aan de Staat betalen. Hij was een van de technische mannen van de criminele organisatie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: