Liander hervat plaatsing 'slimme meters'

ARNHEM - Begin maart is Liander, de stroomnetbeheerder, gestopt met het plaatsen van slimme elektriciteitsmeters in de Arnhemse wijk Presikhaaf. De hoofdzekeringen zouden niet krachtig genoeg zijn en vervangen moeten worden. Woensdag 17 april is bekend geworden dat Liander toch doorgaat met plaatsing.

Volgens Liander-voorlichter Jelle Wils is de netwerkbeheerder door 'voortschrijdend inzicht' van mening veranderd. Weliswaar zijn de zekeringen in veel gevallen nog steeds niet zwaar genoeg voor toekomstig gebruik van de meter, maar dit levert vooralsnog geen problemen op. Het betekent wel dat in de toekomst alsnog de vereiste aanpassingen gedaan moeten worden.

Met name huishoudens die straks gasloos zijn en waar elektrisch gekookt en verwarmd wordt, hebben behoefte aan een krachtigere hoofdzekering voor de elektra. Tot alle aansluitingen zijn aangepast, zullen deze woningen per geval worden aangepast. Het gaat naar schatting om zo'n vijfduizend aansluitingen in de stad.

Liander neemt contact op met de bewoners van tweeduizend woningen in Presikhaaf waar eerder al afspraken waren gemaakt om een 'slimme meter' te plaatsen, zodat een nieuwe afspraak kan worden gemaakt.

 

Meer over dit onderwerp:
RTV Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: