Failliete drukkerij: 'De sfeer onder collega's is gelaten'

DOETINCHEM - Bijna 300 fulltime banen staan op de tocht bij drukkerij Senefelder Misset in Doetinchem nu het moederbedrijf Circle Media Group het faillissement heeft aangevraagd. Woensdagochtend wil een enkele werknemer bij de poort reageren.

'De sfeer onder de collega's is gelaten', vertelt de man, 'Ik werk hier al 37 jaar, dus dat komt wel hard aan. Wanneer er binnen 48 uur geen bericht over een doorstart is, dan komt er ook geen doorstart.' Eerder bleek een plan om te reorganiseren ijdele hoop.

Het gemeentebestuur leeft ontzettend mee met personeel en directie van het bedrijf, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. 'En we hopen dat de mensen daar steun aan elkaar kunnen vinden. Een bericht van die strekking gaat naar het bedrijf. Als gemeente kunnen we verder niet veel meer doen.'

Zie ook: Drukkerij Senefelder Misset in Doetinchem failliet

Lange band met Doetinchem

Uitgeversmaatschappij Misset is heel lang verbonden met Doetinchem, sinds 1873. Dan begint het als een kleine handelsdrukkerij, opgericht door de jonge Cornelis Misset. Naast de drukkerij start hij niet lang daarna een uitgeverij, en verschijnt het regionale nieuwsblad De Graafschop-Bode.

Het bedrijf neemt in omvang toe met de uitgifte van tientallen vakbladen, honderden personeelsleden, en een eigen pensioenfonds. Begin jaren zeventig gaan de uitgeverij en drukkerij zelfstandig werken. 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: