Grondeigenaar Ewijks vakantiepark: permanente bewoners wisten waar ze aan begonnen

EWIJK - Permanente bewoners van Vakantiepark De Groene Heuvels wisten dat ze een recreatiewoning kochten, zo zegt grondeigenaar Leisurelands. Ook de exploitant benadrukt dat iedereen op het park weet dat permanente bewoning niet is toegestaan. 'Dat is gewoon terug te lezen in de getekende aktes', aldus Sander van der Weerden.

door Sven Strijbosch

Maar sommige bewoners wonen inmiddels al jarenlang op het vakantiepark. Nu wil de gemeente Beuningen een einde maken aan de permanente bewoning op het park. Die bewoners zijn bezorgd, zo lieten ze eerder aan Omroep Gelderland weten.

De bewoners zijn bang dat ze hun huisjes niet meer verkocht krijgen. 'Daarnaast is er nergens woonruimte te krijgen', benadrukt Natasja Verploegen. 'Ik zou de burgemeester bijna smeken: laat mensen die hier wonen met rust. Gedoog het, net als alle andere jaren.' Verploegen is bang dat veel permanente bewoners met schulden achterblijven als ze moeten verkassen. 

Tal van eigenaren en belangen

De gemeente is onverbiddelijk en ook grondeigenaar Leisurelands ziet de permanente bewoners en arbeidsmigranten het liefst van het park verdwijnen. 'Wij zien genoeg mogelijkheden voor een recreatieve toekomst. Maar ondertussen zijn er zoveel eigenaren en zoveel verschillende belangen', vertelt een woordvoerder van het bedrijf.

Het maakt veranderingen doorvoeren lastig. Toch is het gemeentelijke bestemmingsplan duidelijk: op De Groene Heuvels mag enkel worden gerecreëerd en niet gewoond. 

Exploitant Sander van der Weerden zegt ook voor een recreatief vakantiepark te willen gaan. 'Maar ik snap de zorgen van de permanente bewoners wel. Het is ook goed dat ze er zijn. Ze houden een oogje in het zeil op het park.' Volgens Van der Weerden staan vooral de vele arbeidsmigranten een recreatieve toekomst van het park in de weg. 

Verschillende ideeën 

Over de toekomst van het park verschillen de meningen. Permanente bewoners willen blijven, de grondeigenaar wil zo snel mogelijk een vitaal vakantiepark en de exploitant wil nog enkele jaren arbeidsmigranten huisvesten om het park vervolgens op te kunnen knappen. Die drie partijen zijn slechts een fractie van alle belanghebbenden op het vakantiepark. 

Burgemeester Daphne Bergman van Beuningen geeft aan dat er gehandhaafd zal worden. Voor het einde van de maand moet, na twee controles, duidelijk worden wie er permanent op het park woont. Die bewoners krijgen een brief en zullen moeten vertrekken. 

Zie ook: 'Dan moeten ze me hier wegdragen', permanente bewoners vakantiepark Ewijk vrezen uitzetting

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Ewijk Gemeente Beuningen Beuningen Nieuws
Deel dit artikel: