Nieuws

Het nieuws van dinsdag in 5 minuten

Presentatrice Linda Geerdink.
Kijk op Gelderland is het nieuwe programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In 5 minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink. © Omroep Gelderland
Kijk op Gelderland is het nieuwe programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In 5 minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink.
De onderwerpen van vandaag zijn onder meer:
Veel teleurgestelde gezichten vandaag in de Achterhoek: bijna overal is een streep gezet door de paasvuren. Door de droogte is het risico op natuurbranden te groot.
Op vakantiepark De Groene Heuvels in Ewijk worden veel huisjes permanent bewoond. Maar het park is oorspronkelijk bedoeld voor recreatie. Na twee grote controles van de gemeente maken de bewoners zich dan ook ernstige zorgen. De kans is groot dat ze weg moeten.  
En:
Terug naar een eeuwenoud heidelandbouwsysteem. Dat is wat schaapherder Clemens Oude Groeniger wil. Door akkers weer te laten begrazen door schapen laat je de natuur weer zijn werk doen
Kijk hieronder naar de uitzending: 
Het nieuws van dinsdag in 5 minuten
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!