Nieuws

Automobilist onwel en botst op stilstaande vrachtwagen; veel vertraging op A12

De auto.
Een automobilist is dinsdagmiddag op een motor van een weginspecteur en een stilstaande vrachtwagen gereden. Dat gebeurde op de uitvoegstrook van de A12 naar de A50 bij Arnhem. De bestuurder bleek onwel te zijn geworden. © Tom Huysman / Persbureau Heitink
ARNHEM - Een automobilist is dinsdagmiddag op een motor van een weginspecteur en een stilstaande vrachtwagen gereden. Dat gebeurde op de uitvoegstrook van de A12 naar de A50 bij Arnhem. De bestuurder bleek onwel te zijn geworden.
De vrachtwagen stond stil met pech op de vluchtstrook. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat had zijn motor met optische signalen op de vluchtstrook gezet om overig verkeer te waarschuwen. Rond 16.20 uur werden beide voertuigen geramd door een auto.

Chauffeur onder vrachtwagen

De automobilist ramde eerst de motor en kwam iets verderop tot stilstand tegen de vrachtwagen. De chauffeur van de vrachtwagen lag op dat moment onder zijn voertuig, maar hij raakte niet gewond. De inzittende van de auto wel. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeval zorgde voor een flinke vertraging op de omliggende snelwegen. Zo stond er rond 17.45 uur een file van 16 kilometer op de A12. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!