Inspectie: zorg Witte Huis in Zetten weer op orde

ZETTEN - De Artemis Groep, een zorginstelling voor mensen met dementie, heeft de zorg in het Witte Huis in Zetten weer op orde. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zegt dat de problemen die vorig jaar werden geconstateerd, opgelost zijn.

De zorginstelling voor 26 mensen met dementie kreeg november vorig jaar een 'ernstige waarschuwing' van de inspectie. Er waren tekortkomingen op het gebied van deskundigheid van medewerkers, hygiëne, veiligheid van bewoners, omgang met medicijnen en vrijheidsbeperkende maatregelen bij patiënten. 'Het Witte Huis scoort onvoldoende op alle getoetste normen', liet de inspectie weten.

'Naam te grabbel gegooid'

De zorginstelling was absoluut niet te spreken over de manier waarop de inspectie de problemen communiceerde. Directeur Mark Wensink zei dat zijn instelling al maanden werkte aan verbetering op de bekritiseerde punten en dat de inspectie de naam van Artemis te grabbel gooide.

Artemis Groep kreeg desondanks vier maanden de tijd om de problemen op te lossen. En dat is gebeurd. Volgens de inspectie zijn alle tekortkomingen 'opgelost'. Men zegt de ontwikkelingen bij het Witte Huis wel nadrukkelijk te blijven volgen.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Overbetuwe Zetten Zorg Nieuws
Deel dit artikel: