Gemeente Tiel moet toch btw betalen over parkeergelden

TIEL - De gemeente Tiel geeft het verzet op tegen het innen van btw-gelden op het parkeren. De gemeente heeft al een lang lopend conflict met de belastingdienst over de afdracht van btw bij twee parkeerterreinen en de parkeergarage Westluidense Poort.

De belastingwet beschouwt parkeerlocaties met een 100 procent toegangscontrole als een vorm van commerciële exploitatie, waarbij btw moet worden afgedragen. Bij drie locaties in Tiel is dit volgens de dienst het geval. Daar staan camera's die alle in- en uitrijdende auto's kunnen registreren.

Tiel maakte juist in verband met de btw-discussie al lang geen gebruik meer van de 100 procent registratie door deze camera's. Voor de controle op de betalingen werden het afgelopen anderhalf jaar daarom buitengewoon opsporingsambtenaren ingezet. Nu de belastingdienst het bezwaarschrift van Tiel heeft verworpen, worden deze installaties weer ingezet.

De gemeente Tiel heeft tot nu toe de parkeerbelasting wel afgedragen, waardoor er geen acuut financieel probleem ontstaat voor de gemeente.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tiel RegioTV Tiel Tiel Nieuws
Deel dit artikel: